28. velj 2012.

Bosna i Hercegovina-Brazil

Bosna i Hercegovina-Brazil

Večeras je odigrana prijateljska utakmica između fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Brazila.Nakon odlične igre naših Zmajeva utakmica je završena rezultatom  1:2.Več u trećem minutu Brazil preko Marcela dolazi u vodstvo iskoristivši naš početni respekt prema petorostrukim svjetskim prvacima.U trinaestom minutu nakon što je Džeko dodao loptu do Ibiševića ovaj matira brazilskog golmana.
Gol Ibiševića


U nastavku utakmice vodila se slobodno mogu reči izjednačena igra.U drugom poluvremena Zmajevi su dijelovali močno i usudio bih se reči da su nadjačali Brazil koji osim par stvarno brilijantnih poteza svojih vedeta nije imao ozbiljnije prilike za gol.U par navrata Džeko je imao izglednije prilike za postizanje gola,na žalost danas mu nišanske sprave nisu bile podešene te su udarci odlazili preko gola.U prvom  minutu sudijske nadoknade nakon ubačaja Hulka u naš šesnaesterac lopta pogađa Papca i ulazi u naš gol te se time postavlja i konačan rezultat utakmice Bosna i Hercegovina-Brazil 1:2.Čestitam Zmajevima na odličnoj igri i zalaganju.

Nakon utakmice na pres konferenciji selektor Safet Sušić je izjavio "Šteta što nismo izdržali do kraja. Nakon lošeg otvaranja utakmice i primljenog gola, uspjeli smo konsolidirati redove i igrati sve bolje. Imali smo i dosta šansi, momci su se zaista trudili te odigrali maksimalno ozbiljno. Ne mogu da budem nezadovoljan. S druge strane bio je veliki Brazil, praktično u najjačem sastavu. Zaista je šteta što nismo izdržali do kraja",.
Na pres konferenciji je bio i naš kapiten Emir Spahić koji je izjavio
"Pozitivno je to što smo se uspjeli konolidovati i uspostaviti ravnotežu, imali smo dovoljno prilika čak i za preokret. Šteta zbog tog nesretnog gola. Nisam nezadovoljan igrom, ali ne mogu biti sretan nakon poraza, pa makar to bilo i protiv Brazila"





Brazil vs Bosnia 1:0 (Marcelo) by mostravae0
Brazil vs Bosnia 1:1 (Ibisevic) by mostravae0

Nema komentara:

Objavi komentar